A tots els vells del món
(Mollet del Vallès - Vallès Oriental)

Mollet del Vallès - A tots els vells del món

Mollet del Vallès - A tots els vells del món (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorCesc Bas, Josep Nogué
Situació Rambla Balmes / Berenguer III
Obra pòstuma de Francesc Bas Orodea (Cesc Bas) inaugurada l'any 1995 davant del casal d'avis. Està feta amb planxes corbades i retallades d'acer galvanitzat, unides amb soldadura. Presenta les figures d'un avi i una àvia (fetes en acer corten) i un nen i una nena (fets en acer inoxidable), situats en una escala en helicoide. La tria de diferents materials es fa per posar en evidència el pas del temps, tant per l'acer envellit dels avis i l'acer lluent dels nets, així com pel fet que els avis estiguin baixant l'escala mentre que els nens la pugen. La mort de l'escultor va deixar l'obra inacabada i va ser enllestida pel seu col·laborador, Josep Nogué. L'execució va ser duta a terme pels tallers Cortada, de Sant Fost de Campsentelles.