Mil·lenari de Mollet
(Mollet del Vallès - Vallès Oriental)

Mollet del Vallès - Mil·lenari de Mollet

Mollet del Vallès - Mil·lenari de Mollet (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorCesc Bas
Situació Rambla Nova / Aureli M. Escarré
Monument promogut per l'Ajuntament per celebrar els mil anys del primer document conservat on s'esmenta el nom de la ciutat. Obra de Cesc Bas, va ser inaugurat l'any 1993. Es tracta d'un monòlit de 6,7 m format per un gran bloc de formigó i unes planxes d'acer inoxidable i acer corten. A una de les cares laterals i hi ha uns alts relleus amb les figures d'un home, amb un llibre sota el braç, i una nena. A la cara oposada hi ha el perfil del campanar de l'església i la figura d'un pagès. A la part posterior hi ha les quatre barres catalanes, fetes d'acer corten.