Can Borrell
(Mollet del Vallès - Vallès Oriental)

Mollet del Vallès - Can Borrell

Mollet del Vallès - Can Borrell (Foto: Albert Esteves, 2022)

Mollet del Vallès - Can Borrell (Foto: Anònima - Arxiu fotogràfic Centre Centre Excursionista de Catalunya-, c.1918)

Mollet del Vallès - Can Borrell (Foto: Eduard Marí - Arxiu fotogràfic Centre Centre Excursionista de Catalunya-, c.1927)

Situació Av. Caldes de Montbui, parc de Can Borrell
El cognom Borrell està documentat a Mollet des de l'any 1006. Un Felici de Borrello és esmentat el 1322 i a partir del segle següent les referències són habituals, fins ben entrat el segle XX. Als anys vint, els masovers eren la família Pi. Posteriorment, va passar a ser propietat municipal i, l'any 2005, es va habilitar com a entre cívic.

És una masia de tipus clàssic, construïda probablement al segle XIV tot i que la seva fesomia actual és fruit d'una reforma del segle XVI. D'aquella època són les tres finestres gòtiques conservades, dues d'elles d'arc conopial i una altra d'arc rebaixat, les tres amb traceria lobulada i mènsules esculpides. Adossada a la casa hi ha una torre de defensa de planta quadrada, modificada al segle XVII o XVIII. A l'era, convertida en parc, es conserva el pou i el pilar de pedra del paller.