Farinera Moretó
(Mollet del Vallès - Vallès Oriental)

Mollet del Vallès - Farinera Moretó (Foto: Enfo, 2012)

Mollet del Vallès - Farinera Moretó (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorDomènec Sugranyes Gras (atrib.)
Situació Crtra. Sabadell, davant de l'Estació del Nord
La família Moretó va instal·lar la seva primera fàbrica, una serraria de fusta, al carrer Berenguer III, l'any 1891. L'any 1909, al costat de la serradora es va construir una farinera, l'expansió de la qual va obligar a traslladar el negoci al costat de l'estació del Nord. No se sap qui va ser l'arquitecte que va dissenyar els nous edificis, però tot fa pensar que va ser l'arquitecte municipal a l'època, Domènec Sugranyes, que s'encarregaria de construir també la residència familiar dins del mateix recinte, a partir de l'any 1917. Els edificis d'aquella època, al costat d'altres més moderns, mostren una composició encara hereva del Modernisme, amb mòduls de coronament corbat emmarcats amb maó vist.