Museu Abelló
(Mollet del Vallès - Vallès Oriental)

Mollet del Vallès - Museu Abelló

Mollet del Vallès - Museu Abelló (Foto: Albert Esteves, 2022)

Museu Abelló - Pintura de Joan Abelló: Valldoriolf, 1994. Oli sobre tela

Museu Abelló - Pintura de Joan Abelló: Valldoriolf, 1994. Oli sobre tela (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusMuseu
Situació Berenguer III, 122
Instal·lat en una casa modernista d'inicis del segle XX, va ser inaugurat l'any 1999 per acollir bona part de la col·lecció artística que Joan Abelló va donar a la ciutat de Mollet. Té tres plantes. A les dues primeres s'exposen les peces de la col·lecció i a la planta soterrada hi ha exposicions temporals. A banda de l'obra d'Abelló, entre els artistes amb obra exposada hi ha noms tan coneguts com Agapit Vallmitjana, Joan Borrell, Enric Casanovas, Manolo Hugué, Josep Llimona, Joan Rebull, Apel·les Fenosa o Josep M. Subirachs.

Joan Abelló Prat (Mollet, 1922 - 2008) va destacar tant com a pintor com a col·leccionista. La seva obra evoluciona del postimpressionisme de la seva primera etapa parisenca fins a l'expressionisme de la seva maduresa.