Casa Manuel Arnús
(Barcelona | Diagonal - Provença - Barcelonès)

Barcelona - Rosselló 323

Barcelona - Rosselló 323 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorSalvador Viñals Sabaté
Situació Rosselló, 323 / Bailèn, 159
Casa en xamfrà, projectada l'any 1899 per Salvador Viñals, que ja havia treballat per la família Arnús a la seva casa d'estiueig, a Badalona. L'edifici té la façana principal al xamfrà, delimitada pels eixos de les tribunes, que abasten la totalitat de les plantes i es coronen amb unes destacades cúpules -que no estaven previstes en els plànols originals-. El llenguatge és plenament eclèctic, sense cap concessió al Modernisme, de moda a l'època, i que Viñals va adoptar en altres edificis, com la casa Pere Salisachs o les cases per a Evarist Juncosa.