Retaule de Sant Valentí
(Terrassa | Sant Pere i Vallparadís - Vallès Occidental)

Terrassa - Església de Sant Pere. Retaule de Sant Valentí

Terrassa - Església de Sant Pere. Retaule de Sant Valentí (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Interior de l'església de Sant Pere
Retaule de finals del segle XVII -o inicis del XVIII- situat a la capella de Sant Valentí, a l'interior de l'església de Sant Pere de Terrassa. La única referència documental conservada fa pensar que s'hauria construït pels volts de 1698-99. Va ser construït arran de la troballa de les relíquies de sant Valentí que es va produir l'any 1611 en remoure l'altar major. Les imatges originals es van perdre. Estaven dedicades a sant Valentí, sant Sever, sant Josep, sant Julià i sant Antoni. Les actuals són de factura moderna. A la predel·la hi ha un relleu amb l'emblema de sant Pere.