Edifici Antoni Masana Bru
(Barcelona | Diagonal - Provença - Barcelonès)

Barcelona - Diagonal 426-428

Barcelona - Diagonal 426-428 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJosep M. Soteras Mauri
Situació Av. Diagonal 426-428
Josep M. Soteras Mauri (Barcelona, 1907 - 1989) va ser un dels arquitectes més destacats del porciolisme. Titulat l'any 1930, aquesta va ser una de les seves primeres obres, encara molt influïda pel classicisme noucentista que posteriorment va abandonar per adoptar un llenguatge més alineat amb el racionalisme. Aquí l'element clàssic es manifesta amb rotunditat a les portes, amb columnes toscanes i frontons triangulars. Elements semblants els podem veure al pis principal i al tram superior, on destaquen especialment els amples voladissos dels dos cossos sobresortits.