Casa Josep Mateu Batlle
(Barcelona | Casp - Ausiàs March - Barcelonès)

Barcelona - Alí Bey, 11

Barcelona - Alí Bey, 11 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorEusebi Bona Puig
Situació Alí Bei, 11
Eusebi Bona i Puig (Begur, 1890 - Barcelona, 1972) va projectar aquesta casa l'any 1917, només dos anys després d'haver-se titulat com a arquitecte. És un edifici entre mitgeres que es pot qualificar de noucentista tant per la seva mirada cap al món clàssic com pel fet de recollir elements de la tradició local. La planta baixa està concebuda a tall de llotja, amb cinc arcs de mig punt entre columnes. Les plantes es jerarquitzen atorgant notorietat al pis principal, amb una tribuna ricament decorada, i a l'àtic, on quatre columnes fan de suport d'un poderós ràfec.