Biblioteca Arús
(Barcelona | Fort Pienc - Barcelonès)

Barcelona - Biblioteca Arús (Foto: Sergi Suárez, 2023)

Barcelona - Biblioteca Arús (Foto: Sergi Suárez, 2022)

AutorPere Bassegoda Mateu / Bonaventura Bassegoda Amigó
Situació Pg. de Sant Joan, 26
La biblioteca va ser fundada l'any 1895 per llegat testamentari de Rossend Arús i Arderiu (Barcelona, 1845 - 1891), un destacat lliurepensador, activista social i promotor cultural, membre insigne de la maçoneria catalana. Està instal·lada a la casa on va viure, un edifici construït per Pere Bassegoda Mateu, reformat per Bonaventura Bassegoda i Amigó. Va ser decorat per Josep Lluís Pellicer, amb escultures de Manuel Fuxà. Actualment, la Biblioteca Arús és un centre d'investigació especialitzat en història i cultura dels segles XIX i XX. Té un fons de més de 75.000 volums.