Venus de Badalona
(Badalona | Dalt la Vila - Barcelonès)

Museu de Badalona - Venus de Badalona (3)

Museu de Badalona - Venus de Badalona (3) (Foto: Albert Esteves, 2022)

PeríodeSegle IV ac a IV dc
Situació Interior del Museu de Badalona
La peça més destacada del Museu de Badalona és una escultura de marbre del segle I dC, coneguda com la Venus de Badalona i convertida, des del seu descobriment, l'any 1934, en una de les icones de la ciutat. Durant quaranta anys va estar exposada al Museu Arqueològic de Barcelona i no va tornar a Badalona fins l'any 1980.

La imatge no conserva ni el cap ni els braços ni la part inferior de les cames i té adossat a la part del darrera el que podria ser la cua d'un dofí. Es va trobar en una antiga claveguera romana però segurament adornava el jardí d'alguna rica família romana.