Edifici Servei Estació
(Barcelona | Rambla Catalunya - Barcelonès)

TipusEstabliment comercial
EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorJosep M. Soteras Mauri / Francesc Cavaller
Situació Aragó, 270-272
José Manzanares va instal·lar en aquest solar, als anys trenta, una gasolinera que, amb el pas dels anys, va anar oferint productes derivats del petroli, plàstics i materials diversos difícils de trobar en altres establiments. Això va obligar a construir un nou edifici, projectat l'any 1962 pels arquitectes Soteras i Cavaller. És un edifici de planta lliure que té com únic element fix el mòdul de comunicacions verticals, amb unes escales metàl·liques que van ser les primeres a instal·lar-se a Barcelona. Els pilars es fan visibles en façana i es rematen amb una marquesina metàl·lica. L'any 2011 l'edifici va ser rehabilitat per A+M Arquitectes.