Habitatges per a militars
(Barcelona | La Vila Olímpica del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Habitatges per a militars del carrer Wellington

Barcelona - Habitatges per a militars del carrer Wellington (Foto: Sergi Suárez, 2022)

Barcelona - Habitatges per a militars del carrer Wellington. Detall tanca amb detall superior elm Jaume I (Foto: Sergi Suárez, 2022)

Situació Wellington, 18-26
Conjuntament amb les casernes militars construïdes arran de la cessió a l'Ajuntament de l'antiga Ciutadella, amb motiu de l'Exposició Universal de 1888, es van construir tres blocs d'habitatges per a residència dels militars. Alçats l'any 1886-87, dos d'ells van ser enderrocats per construir els edificis d'ampliació de la UPF. En data de 2022 queda només el bloc sud, antiga residència d'oficials, alineat al carrer Wellington, un conjunt d'habitatges de planta baixa i tres pisos, amb galeries a la part del darrere sustentades amb pilars de fosa. És remarcable la tanca metàl·lica, decorada amb rèpliques de l'elm del rei Jaume I.