Edificis Mercè Rodoreda
(Barcelona | La Vila Olímpica del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Edifici Mercè Rodoreda II

Barcelona - Edifici Mercè Rodoreda II (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorJuan Navarro Baldeweg
Situació Wellington, 28-40
Per ampliar les instal·lacions de la UPF que ocupen les antigues casernes militars de la Ciutadella, es van construir, al solar on hi havia uns habitatges per a militars, els edificis Mercè Rodoreda I (2008) i Mercè Rodoreda II (2014) segons projecte de Juan Navarro Baldeweg. El primer, de 3.600 m², té sis plantes unides per rampes i un efectista desplegament d'abstractes peces d'alumini vermelles a interior i exterior. Segons el mateix arquitecte, alhora pintor, volen remetre a les estampes japoneses. Actuen afavorint un joc de llums i ombres a dins, mentre fan de para-sols cap a enfora.

El segon, de 8.600 m², es distingeix també per la seva pell, un parament regular d'alumini lacat blanc, que, a la cantonada, es torna verd i capriciós, amb formes romboidals.

Aquí mateix hi hagué, a la cantonada a tocar del Dipòsit d'Aigües, l'antic Laboratori Municipal, impulsat el 1886 pel doctor Ferran i l'alcalde Rius i Taulet i en actiu des de 1887 fins a 1995.