Habitatges Tànger, 40
(Barcelona | El Parc i la Llacuna del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Tànger, 40 (Foto: Anna Corcoll, 2022)

Barcelona - Tànger, 40 (Foto: Sergi Suárez, 2022)

AutorJaime Coll / Judith Leclerc
Situació Tanger, 40-42 / Àlaba,132-138
Conjunt d'habitatges de protecció oficial i allotjaments temporals de caràcter inclusiu. Es va construir entre els anys 2015 i 2017 projectat pel despatx d'arquitectura Coll-Leclerc. El programa està organitzat en tres grans blocs verticals que generen un passatge interior el qual serveix per organitzar els accessos i facilitar la ventilació creuada. S'estableix un contrast curiós entre l'aspecte i els materials industrials i les populars persianes enrotllables, tot i que comparteixen el color dominant. L'edifici va rebre el premi AVS de l'any 2018 al millor habitatge social.