Hotel Majestic
(Barcelona | Passeig de Gràcia - Barcelonès)

Barcelona - Hotel Majestic. Postal antiga

TipusHotels i hostals
EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
Situació Passeig de Gràcia, 68-72
Emblemàtic hotel inaugurat l'any 1918 promogut per l'italià Ércole Cacciami. El seu primer nom va ser Majestic Hotel Inglaterra. L'any 1929, Martí Casals Galcerán, propietari de l'immoble veí, al xamfrà amb el carrer València, va adquirir la propietat de l'hotel, tot i que no va poder concloure les obres d'ampliació fins al 1940. Llavors va passar a denominar-se Hotel Majestic. Ha comptat amb hostes de relleu internacional, des de la reina Maria Cristina fins a escriptors i artistes com García Lorca, Antonio Machado, Hemingway, Picasso o Miró. És un edifici de línies classicistes que evoca l'arquitectura centreeuropea i especialment el Beaux Arts parisenc, amb elements tan característics com la mansarda que corona l'obra.