Casa Acerbi
(Tossa de Mar - La Selva)

Tossa de Mar - Casa Acerbi (Foto: Anna Corcoll, 2019)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorKarl Otto Boelitz
Situació Av. del Pelegrí, 3
Necessita intervenció urgent
L'any 1944 l'italià Giuseppe Acerbi va comprar un solar en aquest lloc, al costat mateix de la vil·la romana dels Ametllers, que s'havia descobert l'any 1914 i va construir-se un xalet, encarregat al seu amic, l'arquitecte racionalista Karl Otto Boelitz. És un edifici directament influït per la Bauhaus, l'escola d'arquitectura que va ser l'origen del Moviment Modern. Està format per dos cossos prismàtics en forma de ela, i un volum semicilíndric, on hi ha l'escala de caragol, que adquireix un fort protagonisme. L'any 2019 l'estat de la casa era força deficient.