Edifici Carburos Metálicos
(Barcelona | La Torre de les Aigües - Barcelonès)

Barcelona - Aragó, 294-30 (Foto: Albert Esteves, 2022)

Barcelona - Aragó, 294-300 (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorB01 Arquitectes (Roser Amadó Cercós / Lluís Domènech Girbau)
Situació Aragó, 294-300 / Roger de Llúria, 61-63 / Méndez Vigo
L'antiga seu social de l'empresa Carburos Metálicos està situada en un solar complex ubicat entre tres carrers de característiques molt diferenciades: Aragó, Roger de Llúria i el passatge Méndez Vigo, cadascun d'ells amb unes condicions d'edificabilitat específiques. Per això es va concebre un edifici amb tres volums, adaptats a cada carrer, amb façanes de pedra artificial combinades amb murs cortina on es reflecteix l'entorn. El projecte, de B01 Arquitectes, és de l'any 1990, executat l'any 1994. L'any 2017 l'edifici es va reformar íntegrament per ser transformat en hotel.