Farmàcia Segon Cucurull
(Barcelona | Esquerra Alta de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Farmàcia Segon Cucurull. Signatura de la pintura (Foto: Manuel Olivella, 2023)

Barcelona - Farmàcia Segon Cucurull (Foto: Anna Corcoll, 2023)

TipusEstabliment comercial
Situació Enric Granados, 155
La farmàcia Segon Cucurull és en un dels tres arcs que formen la part baixa de la casa Montserrat de Manuel Sayrach. El seu primer propietari fou Fèlix M. Català de Bezzi, del qual estan gravades les inicials FC al separador de vidre de l'interior. També la porta i els aparadors estan decorats a l'àcid, amb temes vegetals, la copa i la serp al·lusius a l'ofici i la paraula "farmàcia", amb, segons Núria Gil Farré*, la cal·ligrafia de l'arquitecte Sayrach. A l'interior, destaca la lluneta amb una escena barroca de tema aquàtic -aigua que raja d'un pot de farmàcia- com a font de salut, i el lema fundada en 1730. La pintura havia estat atribuïda al pintor Miquel Utrillo, però analitzant la signatura es pot veure que és la del seu cosí, el també pintor, Antoni Utrillo Viadera (Barcelona, 1867 – 1944).

L'any 2023 havia desaparegut la pintura original de la lluneta i el local, redecorat, perdut el seu caràcter.

* Diversos autors: Manuel Sayrach 1886-1937. Arquitectura i modernisme a Barcelona. Ajuntament de Barcelona, 2018