Can Surell
(La Garriga | Centre històric - Vallès Oriental)

La Garriga - Centre, 33 (Foto: Albert Esteves, 2022)

Barcelona - Poble Espanyol. Reproducció de Can Surell

Barcelona - Poble Espanyol. Reproducció de Can Surell (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Centre, 33 / Plaça de l'Església
Casa entre mitgeres, antiga casa pairal que va ser retallada pels dos costats per construir-hi sengles edificis, això li atorga un aspecte estrany, lluny del que devia ser una de les cases més notables del nucli antic. Conserva, tanmateix, un bell portal adovellat, amb un escut on hi ha l'anagrama de Crist, i un finestral motllurat, emmarcat amb pedra, amb ampit sobresortit i guardapols recte. En la restauració moderna es va decorar la façana amb esgrafiats romboidals.

Aquesta casa va ser triada per ser reproduïda al Poble Espanyol, on encara es conserva (vegeu fotografia adjunta).