Casa Lluís Plandiura
(La Garriga | Centre històric - Vallès Oriental)

La Garriga - Centre, 31

La Garriga - Centre, 31 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorRaimon Duran Reynals
Situació Centre, 31
Per construir aquesta casa es va esqueixar l'antiga casa pairal annexa, de la qual només en queda la part central. És un edifici de planta baixa i dos pisos, projectat l'any 1928 pel reputat arquitecte Raimon Duran Reynals per encàrrec de l'empresari sucrer Lluís Plandiura i Pou (Barcelona, 1882 - 1956) fill d'Antoni Plandiura, comerciant de la Garriga. Lluís Plandiura va ser un dels més importants col·leccionistes d'art de Catalunya.

L'ornamentació de la casa, amb pilastres, frontons i elements de terracota, respon a l'estil brunelleschià, típicament noucentista, de la primera època de Duran Reynals.