Edifici Publi
(Barcelona | Passeig de Gràcia - Barcelonès)

Barcelona - Passeig de Gràcia, 55 (Foto: Anna Corcoll, 2022)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorJosep M. Fargas Falp / Enric Tous Carbó
Situació Passeig de Gràcia, 55-57
Edifici d'oficines entre mitgeres projectat l'any 1974 i acabat l'any 1976. El nom li prové del cinema que acollia, situat en aquest indret des de 1932, originalment en un edifici més antic i després en l'actual, fins que va tancar les portes, l'any 2005. Els seus arquitectes, Josep Fargas i Enric Tous, ja havien projectat uns anys abans l'edifici de Banca Catalana que trencava amb l'estètica dominant del passeig de Gràcia establint un fort contrast amb els edificis modernistes del seu entorn. Aquí fan un plantejament similar, presentant una façana racionalista amb les obertures modulades en amplades variables per aconseguir un ritme més dinàmic, el qual es trenca al pis superior on totes les finestres són iguals.