Casa Manau (Casa Plans)
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Sabadell - Casa Manau (Casa Plans) (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

Sabadell - Casa Manau (Casa Plans) (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJosep Renom Costa
Situació Sant Pau, 34
La casa Manau -també coneguda com a Casa Plans o Cal Notari Güell- és un edifici entre mitgeres, de planta baixa i dos pisos, construït l'any 1913, promoguda per Josep Manau Artigas. El projecte original preveia només planta baixa i un pis i no se sap si el pis superior es va fer en la construcció inicial o es va afegir posteriorment. Entre 1908 i 1932 hi va exercir com a notari Rossend Güell Mané. L'any 1945 va passar a mans de Jaume Plans i posteriorment a l'Ajuntament de Sabadell.

De la façana cal destacar-ne els esgrafiats amb motius florals que hi ha sobre la llinda de les balconades.