Asil-Hospital La Caritat
(La Garriga | Centre històric - Vallès Oriental)

La Garriga - Asil-Hospital La Caritat

La Garriga - Asil-Hospital La Caritat (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol
Situació Llerona, 2
La fundació de l'Asil-Hospital de la Garriga va ser impulsada per Lluís Arumí i Erasme Imbert, amb el suport de l'Ajuntament i l'ajut econòmic de veïns i estiuejants. Era gestionat per les Germanes Franciscanes de la Nativitat de Nostra Senyora (monges darderes).

L'edifici, projectat per Raspall l'any 1910 dins d'un estil encara plenament modernista, va ser ampliat, a partir de 1913, mantenint l'harmonia amb l'edifici antic, però amb una major austeritat ornamental. El cos original està compost de planta baixa i dos pisos, el pis superior obert a manera de galeria. La part inferior és un sòcol de maçoneria, de poc més d'un metre, mentre que la resta del parament és llis. Les obertures estan perfilades amb maó vist i, a la planta baixa, enllaçades amb un fris de ceràmica. Cal esmentar també les reixes de ferro forjat de les finestres. L'any 1918 la junta d'obres va decidir prescindir de la col·laboració amb Raspall.