Edifici La Equitativa
(Barcelona | Passeig de Gràcia - Barcelonès)

Barcelona - Passeig de Gràcia, 44 (Foto: Albert Esteves, 2022)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorFrancesc Joan Barba Corsini
Situació Pg. de Gràcia, 44 / Consell de Cent, 353
La seu barcelonina de la companyia asseguradora La Equitativa-Fundación Rosillo, que inicialment havia estat ubicada a la Via Laietana, es va traslladar a aquest nou edifici, construït entre els anys 1951 i 1956. És un edifici en cantonada, projectat per l'arquitecte tarragoní Francesc Joan Barba Corsini, el qual poc després projectaria l'edifici Mitre i més tard, seria coautor del poblat de Binibeca, a Menorca. Concebut amb criteris racionalistes, amb escasses concessions ornamentals, té un acabat de pedra artificial que atenua el contrast amb els edificis veïns del passeig de Gràcia. La planta baixa està ocupada per establiments comercials.