Banc Hispano-Americano (Hotel Mandarin)
(Barcelona | Passeig de Gràcia - Barcelonès)

Barcelona - Passeig de Gràcia, 38-40

Barcelona - Passeig de Gràcia, 38-40 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorManuel Ignacio Galíndez / OAB (Carles Ferrater, Juan Trias de Bes) (reforma)
Situació Pg de Gràcia, 38-40
Edifici projectat l'any 1955 per l'arquitecte basc Manuel Ignacio Galíndez, encarregat d'alçar les diferents sucursals del Banc Hispano-Americano a tota Espanya. És un edifici de línies rectangulars, amb una marcada horitzontalitat afavorida per les divisions en alçat però trencada per la unificació visual -en vertical- de les obertures. La seva sobrietat és una de les característiques habituals dels edificis bancaris de la postguerra. Les portes d'accés estan decorades amb relleus de Frederic Marès (tractats en fitxa a part).

Entre 2004 i 2010 l'edifici va ser íntegrament remodelat per ser reconvertit en hotel, projecte dut a terme pel despatx OAB, de Carles Ferrater i Juan Trias de Bes, amb la paisatgista Beth Figueras. La façana original va ser respectada del tot.