Casa Mercè Pla / Dolors Feliu
(La Garriga | Centre històric - Vallès Oriental)

La Garriga - Ronda del Carril, 30

La Garriga - Ronda del Carril, 30 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorEmili Sala Cortés
Situació Ronda del Carril, 30 / Pg. Til·lers, 37
L'edifici original va ser construït l'any 1886, promogut per Mercè Pla i projectat per Emili Sala Cortés, El mateix arquitecte es va encarregar de transformar-lo en un xalet modernista entre els anys 1914 i 1916, quan era propietària Dolors Feliu. L'any 1998 es va rehabilitar per acollir una llar d'infants.

La casa està formada per dos cossos disposats en creu, amb façanes abocades al passeig dels Til·lers i a la ronda del Carril. El cos més alt afronta al passeig on presenta un balcó semicircular amb barana de forja, una obertura de mig punt remarcada amb una ferradura amb relleus florals i un coronament tipus frontó decorat amb garlandes i flanquejat per dues gerres. La porta està emmarcada amb trencadís ceràmic. La façana de la ronda presenta també un balcó central, que mostra també una gran riquesa ornamental i està presidit per un mosaic amb la Mare de Déu de Montserrat i l'escolania.