Estació de tren
(La Garriga | Centre històric - Vallès Oriental)

La Garriga - Estació de tren

La Garriga - Estació de tren (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusEstació
Situació Ronda del Carril, 47
El tren va arribar a la Garriga el 8 de juliol de 1875, amb l'entrada en servei de la línia Granollers-Vic. L'arribada del ferrocarril va ser transcendental en el desenvolupament urbanístic del poble que, durant la dècada següent, va començar a créixer amb la construcció de les moltes residències d'estiueig que han configurat la seva fesomia. L'edifici, que a més d'estació era l'habitatge dels ferroviaris, és de planta rectangular, de planta baixa i pis, amb teulada a dues aigües. Les obertures estan emmarcades amb motllures pintades de blanc que contrasten amb l'estucat vermell de les façanes. Al cantó de la via hi ha una marquesina amb estructura metàl·lica. Al costat de l'estació hi ha l'edifici exempt dels antics lavabos.