Can Rosselló d'Amunt
(La Garriga | Rodal - Vallès Oriental)

La Garriga - Can Rosselló d'Amunt. Façana principal

La Garriga - Can Rosselló d'Amunt

La Garriga - Can Rosselló d'Amunt (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Rosselló d'Amunt, 6
Masia situada als afores del poble, a l'altra banda de la via del tren. Té un origen molt antic. En un document de 1397 conservat a l'Arxiu Municipal apareix en Guillem Rosselló com a propietari d'un dels masos majors. L'any 1470 ja se'l coneix com a Rosselló d'Amunt. Al llarg dels anys, la casa ha anat patint diverses transformacions que han alterat la seva fesomia, però, en línies generals, el seu aspecte actual respon a les reformes que devien efectuar-se l'any 1576, data inscrita a la porta de la façana principal. La façana posterior va ser concebuda ja en època moderna aprofitant elements antics, com una finestra conopial amb traceria gòtica i un portal on es llegeix la data de 1607.