Torre Santo Domingo
(La Garriga | Centre històric - Vallès Oriental)

La Garriga - Ronda del Carril, 83

La Garriga - Ronda del Carril, 83 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorLluís Planas Calvet
Situació Ronda del Carril, 83
És una de les torres modernistes més elegants de la Garriga. Promoguda per Domingo Pujadas, va ser construïda l'any 1906 i, uns anys més tard, ja en època noucentista, es va fer la pèrgola, de tipus classicista. Consta de soterrani, planta baixa, pis i golfes, i compta amb una airosa torratxa, coberta amb teulada a quatre aigües. A la façana oest hi ha una galeria que serveix de terrassa del primer pis. Pel que fa als acabats, la part més baixa està estucada imitant carreus de color ocre, tota la resta és blanca, amb delicats detalls a base d'esgrafiats i un espurneig de rajoles de ceràmica verda. La porta de la tanca exterior està flanquejada per dos pilars decorats amb ceràmica de tons blaus i grocs.