Casa Víctor Blajot. Relleu
(Barcelona | Passeig de Gràcia - Barcelonès)

Barcelona - Passeig de Gràcia, 32. Relleu <i>Progressos de la humanitat</i>

Barcelona - Passeig de Gràcia, 32. Relleu Progressos de la humanitat (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorRossend Nobas Ballbé
Situació Passeig de Gràcia, 32 / Diputació, 269
El xamfrà de la casa Víctor Blajot, construïda l'any 1881, té, a l'alçada dels forjats de la planta baixa, un interessant fris titulat Història dels progressos de la humanitat, obra de Rosend Nobas Ballbé (Barcelona, 1841 – 1891). Destruït parcialment en instal·lar-se un rètol comercial, va ser restaurat en la darrera reforma. En ell es mostren tot un seguit d'escenes que fan referència a l'evolució de les diverses activitats industrials, des de la construcció, als teixits, la forja, el comerç o les arts, entre molts d'altres. Al centre del relleu, la figura de Zeus entronitzat.