Can Clausolles
(La Garriga | Centre històric - Vallès Oriental)

La Garriga - Ronda del Carril, 78

La Garriga - Ronda del Carril, 78 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorSalvador Viñals Sabaté / Xavier Turull Ventosa
Situació Ronda del Carril, 78
La casa la va fer construir Josep Calusolles entre 1899-1900, projectada per Salvador Viñals. Però l'aspecte actual el va adquirir l'any 1924, quan Xavier Turull la va convertir en un xalet d'estil afrancesat. Fruit d'aquesta reforma és el frontó triangular que centra la façana i les cobertes piramidals que coronen les dues torres laterals. Les obertures de tota la casa estan emmarcades amb motllures planes, algunes amb un perfil corbat a la part superior.

Es coneixia popularment amb el nom de Torre dels Ocells perquè tenia el jardí ple de siluetes d'ocells de paper. Entre 1988 i 1989 es va restaurar per acollir una residència geriàtrica.