Casa Pere Serra
(La Garriga | Centre històric - Vallès Oriental)

La Garriga - Guinardó, 2-4

La Garriga - Guinardó, 2-4 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol
Situació Guinardó, 2-4
Promoguda per Pere Serra i Pous, va ser projectada per Manuel J. Raspall l'any 1910. És una casa unifamiliar situada en una parcel·la en cantonada. Està formada per un volum central, de planta baixa, pis i golfes, amb dos cossos laterals més baixos que serveixen de terrassa. El cos central està cobert amb teulada a dues aigües. Les teules, de ceràmica vidriada, dibuixen formes geomètriques, però no són visibles des del carrer perquè ho impedeixen els capcers. Aquests són mixtilinis i estan perfilats amb un fris de trencadís, a joc amb el balcó i les sobrellindes de les golfes. Són remarcables els elements ornamentals de ferro forjat i de ceràmica.