Cinema Alhambra
(La Garriga | Centre històric - Vallès Oriental)

La Garriga - Calàbria, 13

La Garriga - Calàbria, 13 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJosep Sala Comas
Situació Calàbria, 13
Construït l'any 1913, va ser concebut com a cafè, sala de ball i de teatre, amb les seves corresponents llotges. Posteriorment, es van començar a fer projeccions de cinema. Va ser projectat per Josep Sala i Comas (Barcelona 1872 - 1970), fill del també arquitecte Emili Sala i Cortés (Barcelona, 1841 - 1920), tots dos molt actius a la Garriga. De l'edifici original es conserva bàsicament la façana, amb la planta baixa molt modificada. Aquesta i el primer pis estan dividits verticalment en tres trams per unes pilastres ornamentades amb relleus florals. El primer pis presenta obertures amb llinda ovalada i decoració esgrafiada on figura la data, 1913, i els escuts de la Garriga i de Barcelona. Els dos pisos estan separats per un relleu de garlandes.