Pou Calent
(La Garriga | Centre històric - Vallès Oriental)

La Garriga - Pou calent

La Garriga - Pou calent (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Banys, 29
La Garriga està lligada al termalisme des de l'antiguitat, però és a partir de finals del segle XIX, amb l'inici de l'estiueig, quan adquireix una enorme popularitat entre la burgesia barcelonina. El Pou Calent, del segle XIX, ha estat recuperat gràcies a una reforma del carrer realitzada l'any 2018 que permet extreure l'aigua situada a 69 m de profunditat i que arriba a l'exterior a uns 50 °C.

L'any 1863 el poble va aconseguir l'ús públic de l'aigua termal. Aquesta data està inscrita al Pou Calent tot i que aquest es va construir l'any 1872. Està decorat amb l'escut municipal del qual n'és la representació més antiga que es conserva.