Font Wallace del Passeig de Gràcia
(Barcelona | Passeig de Gràcia - Barcelonès)

Barcelona - Font Wallace del Passeig de Gràcia (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusFonts, pous i safareigs
AutorCharles Auguste Lebourg
Situació Passeig de Gràcia,13
Richard Wallace (Londres, 1818-1890) va ser un important col·leccionista d'art i filantrop que, l'any 1872, va encarregar a l'escultor francès Charles Auguste Lebourg el disseny d'unes fonts de ferro colat que havien de ser instal·lades a París. Es caracteritzen per les seves quatre cariàtides que sostenen una cúpula decorada amb peixos i la pica en forma de petxina El disseny va assolir una gran popularitat i el fabricant va decidir distribuir-lo a moltes altres ciutats de tot el món. A Barcelona en van arribar dotze a la dècada dels vuitanta del segle XIX, personalitzades amb l'escut de la ciutat i el nom de l'empresa subministradora de l'aigua.

A Barcelona hi ha només dues fonts Wallace originals, aquesta del passeig de Gràcia i la de la Rambla. N'hi ha d'altres, però són rèpliques.