Hotel Avenida Palace
(Barcelona | Passeig de Gràcia - Barcelonès)

Barcelona - Gran Via, 605-607 (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusHotels i hostals
AutorJosep M. Sagnier Vidal-Ribas
Situació Gran Via, 605-607
El solar on es va construir aquest edifici havia estat originalment el jardí del palau Marcet, l'actual cinema Comèdia. L'any 1925, Enric Sagnier Villavecchia va construir la casa de Guillem Llibre, que comptava amb un popular saló de te i un restaurant. La seva elegant escala interior encara es pot admirar a l'interior de l'actual hotel. L'any 1931 l'edifici va ser adquirit per l'hoteler Josep Gaspart Bulbena, creador de la cadena HUSA, però va resultar molt afectat per la Guerra i es va haver d'enderrocar. L'actual Hotel Avenida Palace va ser projectat pel fill d'Enric Sagnier, Josep M. Sagnier Vidal-Ribas, entre els anys 1950 i 1952. És un edifici de pedra artificial, concebut amb criteris racionalistes però amb un evident tribut a la tradició neoclàssica, que es fa palesa especialment a les balustrades del segon pis i a les fornícules dels extrems del primer pis. Les escultures en bronze de ballarines són d'autor desconegut.