Casa Sallent
(La Garriga | Centre històric - Vallès Oriental)

La Garriga - Banys, 34

La Garriga - Banys, 34 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol
Situació Banys, 34
Casa en cantonada promoguda per Ramona Sallent, vídua de Rosselló. És un edifici en cantonada projectat per Manuel J. Raspall l'any 1924 en un llenguatge arquitectònic molt afí a la veïna casa Mayol que el mateix arquitecte havia dissenyat ans abans. Com aquella, té un acabat de carreus, amb sòcol, a la planta baixa i maó vist a la resta, amb trams d'estuc a la façana lateral. Aquesta façana, que fa una raconada per deixar espai al pati, presenta una interessant tribuna amb tancament de fusta. Volumètricament, presenta un cos més alt, a manera de torre, a la cantonada, mentre que la resta manté una alçada de planta baixa i pis. De l'ornamentació destaca el fris esgrafiat sota els amples voladissos de la teulada i el disseny de la porta, plenament noucentista.