Casa Blanca Mitjà
(La Garriga | Centre històric - Vallès Oriental)

La Garriga - Banys, 45

La Garriga - Banys, 45 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorRaimon Duran Reynals
Situació Banys, 45
Al solar on es va construir aquest gran casal, l'any 1941, hi havia hagut abans can Torra de la Plaça. Segons Lluís Cuspinera, la llinda d'una de les finestres (on hi havia el nom d'Antic Torra i la data de 1581) va ser aprofitada com a boca de la llar de foc de l'obra nova. Aquesta, de planta baixa i dos pisos, ve caracteritzada per la seva espectacular decoració a base d'esgrafiats amb formes arquitectòniques renaixentistes, gerros i figures femenines. L'any 1996 les finestres de la planta baixa es van transformar en portes per tal d'ubicar-hi locals comercials.