Torre Sant Josep (Casa Aureli Diéguez)
(La Garriga | Centre històric - Vallès Oriental)

La Garriga - Ctra. de l'Ametlla 11-13

La Garriga - Ctra. de l'Ametlla 11-13 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol
Situació Crtra. de l'Ametlla, 11-13
Projectada l'any 1906 per Manuel J. Raspall, és un exemple molt característic de l'estil que va caracteritzar la seva primera etapa modernista, tot i que les reformes efectuades als anys quaranta la van desvirtuar en bona part. Originalment, la tribuna poligonal estava coberta amb un terrat amb baranes de forja i l'accés a la porta es feia mitjançant una escala sinuosa, sense porxo. També va desaparèixer el mosaic dedicat a sant Josep, que li donava nom. Estava situada enmig d'un ampli jardí, que ocupava tota la mançana, que després es va anar parcel·lant.