Casa Lluís Ambrós (I)
(La Garriga | Centre històric - Vallès Oriental)

La Garriga - Banys, 104

La Garriga - Banys, 104 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol
Situació Banys, 104
Edifici entre mitgeres, d'una sola planta, reformat per Manuel J. Raspall l'any 1905. La façana presenta una composició simètrica amb el portal al mig i grans finestrals amb reixa a banda i banda, com era habitual a les cases modestes de l'època. Es corona amb una cornisa de maó vist que enllaça amb la barana de tipus gelosia, del mateix material. Els elements ornamentals combinen els esgrafiats de les motllures amb el mosaic de la imposta -de colors pastel, típics en Raspall- que enllaça les obertures. Com a detall singular, cal fixar-se en els respiralls, en forma de trèvols.