Patronat parroquial
(La Garriga | Centre històric - Vallès Oriental)

La Garriga - Passeig, 42 (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusAteneus i centres socials
AutorXavier Turull Ventosa
Situació Passeig, 42
Edifici construït entre 1924 i 1926 com a centre social amb finalitats recreatives i d'instrucció religiosa. Els seus estatuts el definien així. El Patronato Parroquial de la Garriga es una institución que se propone primariamente atender y procurar por los medios posibles la formación social católica de los niños y jóvenes varones de la población. L'any 1952 es va convertir en teatre mixt i posteriorment en cinema. Va tancar l'any 1990 i tres anys després va ser adquirit per l'Ajuntament.

És un edifici classicista, molt alineat amb l'esperit noucentista de l'època. Presenta una façana simètrica, de tres cossos. El cos central té tres portals idèntics de mig punt, el del mig coronat amb un frontó triangular suportat per cartel·les, i la cornisa semicircular. Els dos cossos laterals tenen una única finestra emmarcada per una motllura.