Can Durall
(La Garriga | Centre històric - Vallès Oriental)

La Garriga - Passeig, 38

La Garriga - Passeig, 38 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol
Situació Passeig, 38
Conjunt projectat per Manuel J. Raspall l'any 1905, any en què va obtenir el títol d'arquitecte, i que inicia una tipologia que marcaria la seva primera època. Està format per l'edifici principal, l'habitatge del jardiner i un jardí de grans dimensions tancat amb una interessant reixa de ferro.

La casa consta de semisoterrani, planta baixa i golfes. La composició de la façana és simètrica, trencada horitzontalment per una imposta de ceràmica que separa l'acabat llis del tram inferior amb els esgrafiats del capcer. El més remarcable és el disseny de les finestres de la planta baixa, que formen una unitat amb les del semisoterrani, emmarcades amb motllures i tancades amb baranes de ferro forjat típicament modernistes.