Escultura mòbil
(La Garriga | Centre històric - Vallès Oriental)

La Garriga - Escultura mòbil

La Garriga - Escultura mòbil (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorFrancesc Fornells-Pla
Situació Plaça del Silenci
Escultura mòbil amb vitralls, obra construïda per Francesc Fornells-Pla l'any 1983, instal·lada a la rotonda de la plaça del Silenci. Va ser cedida per la Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella, que la tenia ubicada al seu jardí. L'obra juga amb els colors vius dels vitralls i la mobilitat de l'estructura buscant els efectes de la llum del sol reflectits sobre el terra. A la plaça Roja de sant Roc de Badalona i a Manresa, hi ha altres escultures mòbils similars a aquesta.

Francesc Fornells i Pla (Barcelona, 1921 - 1999) va ser pintor, escultor, gravador i especialment vitraller, activitat que li va donar renom internacional.