Casa Ramon Botet
(Barcelona | Rambla Catalunya - Barcelonès)

Barcelona  - Rambla Catalunya, 63

Barcelona - Rambla Catalunya, 63 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorMaurici Augé Robert
Situació Rambla de Catalunya, 63 / Aragó, 249-251
Edifici en xamfrà construït l'any 1888 dins de l'estil eclèctic que encara dominava les edificacions de l'Eixample, abans de l'eclosió del Modernisme. Té una portalada remarcable, amb dos trams, la porta rectangular i l'obertura superior ogival, perfilades amb una motllura de puntes de diamant. Flanquejant la porta hi ha dues escultures d'autor desconegut, una dedicada a l'Agricultura i l'altra a la Ciència.

L'any 1908 la família Vilaseca va obrir, als baixos d'aquesta casa, una pastisseria que després esdevindria botiga de queviures. L'any 1947 es va transformar en el popular Colmado Quílez, un establiment emblemàtic que va tancar les portes l'any 2014.