La Bombonera
(La Garriga | Centre històric - Vallès Oriental)

La Garriga - Passeig, 3 (La Bombonera)

La Garriga - Passeig, 3 (La Bombonera) (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol
Situació Passeig, 3
Promoguda l'any 1910 per Cecília Reig Argelagós, igual que la Torre Iris, per ser destinada a lloguer, és una de les quatre cases de la famosa illa Raspall. Consta de semisoterrani, planta baixa, pis i torratxa. La planta baixa queda elevada respecte al carrer i s'hi accedeix per mitjà d'unes escales adossades al cos avançat que dona al Passeig. Com la resta de cases de l'illa, d'un estil semblant, està decorada amb esgrafiats, formant frisos i envoltant les obertures, i elements ceràmics de color verd, a joc amb les persianes de llibret de les finestres. A la façana posterior, cap al jardí, hi ha una tribuna de planta poligonal.