Antiga seu del Gremi de Carders
(Barcelona | Sant Agustí - Barcelonès)

Barcelona - Edifici del gremi de Carders

Barcelona - Edifici del gremi de Carders (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Edifici del gremi de Carders (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Carders, 45- 47- 49
Edifici d'època medieval que va ser la seu del gremi de carders. Els carders fabricaven les cardes utilitzades en la manufactura de la llana. El gremi, molt reduït, va ser constituït l'any 1372 i reorganitzat en diverses ocasions als segles XVI i XVII. El seu patró era sant Eloi.

L'obra antiga, modernament restaurada, es conserva només en l'àmbit de la planta baixa, on destaquen els portals de llinda recta i, especialment, el pati interior amb una escala sostinguda per una arcada rampant. La resta de l'edifici, també rehabilitada, és del segle XVIII.