Casa Narcisa Freixas
(La Garriga | Rodal - Vallès Oriental)

La Garriga - Casa Narcisa Freixas

La Garriga - Casa Narcisa Freixas (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol
Situació Plaça Narcisa Freixas, 4-5
Narcisa Freixas Cruells (Sabadell, 1859 - 1926) va ser una important compositora catalana especialitzada en cançons infantils. Va residir durant uns anys a la Garriga, on es va fer una casa, projectada per Manuel J. Raspall l'any 1912, situada als afores del poble.

És una casa entre mitgeres, de planta baixa i pis, amb una torratxa annexa. La composició de la façana planteja la torre com un cos singular. Així, mentre que el cos més baix forma una unitat simètrica, amb un capcer arrodonit, balcó central i motllures a les sobrellindes, la torre té una porta independent i un disseny diferenciat de les sobrellindes, en aquest cas decorades amb rajoles ceràmiques mentre que les de la planta baixa de la casa, de perfil sinuós estan decorades amb esgrafiats. El pis superior de la torre és una galeria cega.