Molí de Can Terrers
(La Garriga | Rodal - Vallès Oriental)

La Garriga - Molí de Can Terrers, l'any 1909

La Garriga - Molí de Can Terrers, l'any 1909 (Foto: cartell in situ)

TipusMolí
Situació N-152 km 35,7
No gaire lluny de la masia de Can Terrers, prop de la riera de Samalús, hi ha el molí de Can Terrers, actualment convertit en habitatge. Es va acabar de construir l'any 1772, després que unes inundacions fes malbé el molí de Caselles, que també era propietat dels amos de Can Terrers, la família Rosselló. Al darrere de la casa hi ha els murs de l'antiga bassa, que s'alimentava del nou rec que es va construir alhora i connectava amb el rec Monnar. També es va construir una mina, que arribava al molí, la qual agafava l'aigua del Malhivern, més d'1 km torrent amunt.

Segons l'historiador Jaume Oliver, el molí va ser construït entre 1766 i 1772 per Francesc de Rosselló i Caselles i va ser denunciat per Josep Nualart l'any 1783 per ús indegut d'aigua. El 1815 s'hi van fer reformes.