Can Noguera
(La Garriga | Rodal - Vallès Oriental)

La Garriga - Can Noguera

La Garriga - Can Noguera (Foto: Albert Esteves, 2022)

La Garriga - Can Noguera (Foto: Ajuntament de la Garriga)

La Garriga - Can Noguera. Detall de la torre

La Garriga - Can Noguera. Detall de la torre (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1927)

La Garriga - Can Noguera (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1927)

Situació Martí l'Humà, 61
És una de les masies més antigues de la Garriga, probablement ja existent al segle XII i amb seguretat al XIII. És un aglomerat de construccions de diferents èpoques, la més antiga de les quals és una torre de defensa de planta quadrada i teulada a quatre aigües, amb carreus ben tallats a les cantoneres, que conserva les espitlleres. La casa pairal consta de planta baixa i tres pisos. La porta és adovellada, de mig punt, al damunt de la qual hi ha una finestra conopial amb traceria gòtica i decoració de cordes als brancals i a l'ampit. Adossat a la casa hi ha un altre cos, amb el carener transversal, afegit al segle XVII, que havia servit de masoveria. Adossades a la casa hi ha la pallissa i la quadra.